Достапни линкови

Министерска средба на Г 20 со апел за поголема домашна побарувачка


Дводневниот состанок на министрите за финансии на 20 те нај развиени индустриски земји во светот го завршија состанокот во Јужна Кореја со повик за ребаланс на растежот на националните економии си поголема домашна побарувачка. Тие упатија и повик до глобалните институции за поголема подршка на сиромашните земји. Оваа средба е подготовка за самитот на Г 20 кон крајот на месецов во Торонто.
XS
SM
MD
LG