Достапни линкови

Конференција за зближување на православната и католичката црква


Претставници на христијанската и римокатоличката црква ,на Кипар започнаа конференција која ќе трае до 23 октомври, пренесува Верската информативн агенција. Тема на конференцијата е улогата на римскиот папа за единството на христијанската црква. Од 14 православни цркви, само бугарската не испрати своја делегација, сметајќи дека ваквите конференции не допринесуваат за зближување на двете цркви. Пред хотелот во кој се одржува конференцијата, протестираат монаси од блискиот манастир кои се противат на потчинување на православието пред римскиот папа., пренесува агенцијата

XS
SM
MD
LG