Достапни линкови

Kинеските девизни резерви останува во американските трезори


Соединетите Држави и Кина ке го предводат глобалното економско заздравување, изјави Хилари Клинтон во Пекинг

Kинескиот министер за надворешни работи Јанг Џиенчи на денешната средба во Пекинг му вети на американскиот државен секретар
Имаме причина да веруваме дека Соединетите Држаи и Кина ке го предводат глобалното заздравување на економијата.
Хилари Клинтон дека неговата влада ке ја задржи главницата од девизните резреви во американските трезори.

,,Мислам дека е ова добра основа за доверба. Имаме причина да веруваме дека Соединетите Држаи и Кина ке го предводат глобалното заздравување на економијата."

изјави Клинтон на пресот во Пекинг. Кина во американскиот трезор има 585 милијарди долари. Дипломатите се согласиле да се одбегнува протекционизмот во економијата.Двете страни, според американскиот државен секретар разговарале за поблиска соработка во врска со глобалното затоплување, финансиската криза и северно корејската безбедносна закана и човековите права, за кои некои организации сметаат дека Клинтон им дала многу низок приоритет.
  • 16x9 Image

    Зоран Ќука

    Во Слободна Европа во Прага е од нејзиното формирање на 1 Септември 2001 година. Кариерата ја започна во Македонското радио, па следат ТВ - А1 и ТВ Телма, со истовремена дописничка работа за Радио и ТВ Босна и Херцеговина, Загребското Независно 101 Радио, и Љубљанското Студент Радио.

XS
SM
MD
LG