Достапни линкови

Латвија: Почеток на парламентарните избори


Во Латвија денеска започнаа парламентарните избори на кои се гласа за 100 места во парламнтот. Испитувавањата на јавното мислење покажуваат дека е тесна разликата мегу конзервативната народна партија и централната десница кои имаат најголеми шанси да победат, мегу 20 те партии кои учествуваат во парламнтарната трка.
XS
SM
MD
LG