Достапни линкови

Турција: Еџевит најави повлекување


Турскиот премиер Булент Еџевит најави дека можеби ќе се повлече од функцијата пред неговата коалициона влада да го загуби парламентарното мнозинство. За денешен Милиет Еџевит изјави дека доколку минитерот за економија Кемал Дервиш, кој е творец на економските реформи, поднесе оставка, тоа ќе го забрза и неговото повлекување. Досега седум министри и околу 40-тина пратеници ја напуштија партијата на Демократската левица на Еџевит.
XS
SM
MD
LG