Достапни линкови

Архива

„Бесплатната“ воздушна амбуланта ќе чини пари

Владата иако најавуваше дека нема денар да потроши за итната хеликоптерска медицинска помош, договорот со „САРХЕМС“ го покажува спротивното. Од државата на фирмата ќе и се префрлаат пари од ноќевања на странски туристи, од странски возила и од патници на двата аеродроми, а според нашите пресметки се работи за милиони евра.

Архива ФотоAgencja Gazeta/Marek Podmokly (Reuters)

Владата иако најавуваше дека нема денар да потроши за итната хеликоптерска медицинска помош, договорот со „САРХЕМС“ го покажува спротивното. Од државата на фирмата ќе и се префрлаат пари од ноќевања на странски туристи, од странски возила и од патници на двата аеродроми, а според нашите пресметки се работи за милиони евра.

XS
SM
MD
LG