Достапни линкови

Отворени прашања за апаратите за отчитување на отпечаток

Ќе останат ли безбедни податоците на гласачите кои ќе се најдат во апаратите за читање отпечатоци, кои првпат ќе бидат употребени на изборите. Дали системот го поминал безбедносниот тест за да нема манипулација со изборниот исход? Постојат и Избирачки места без струја, каде ќе се полнат уредите?

ФотоMIA

Ќе останат ли безбедни податоците на гласачите кои ќе се најдат во апаратите за читање отпечатоци, кои првпат ќе бидат употребени на изборите. Дали системот го поминал безбедносниот тест за да нема манипулација со изборниот исход? Постојат и Избирачки места без струја, каде ќе се полнат уредите?

XS
SM
MD
LG