Достапни линкови

logo-print

50 дени заминуваат во историјата


Кованите пари од 50 дени се повлекуваат од промет, објавува МИА. Најниската домашна валута од утре ќе биде еден денар.

Замената на кованите пари од 50 дени банките ќе ја вршат до 31 март наредната година. По овој период таа ќе се врши во Народната банка.

Од утре во оптек ќе бидат монети од 1, 2, 5, 10 и 50 денари и банкноти од 10, 50, 100, 500, 1000 и 5000 денари.
XS
SM
MD
LG