Достапни линкови

logo-print

Расправата за измените на Законот за радиодифузија продолжува денеска


Собранието на Република Македонија синоќа ја прекина расправата по измените на Законот за радиодифузна дејност во прво читање. Расправата по оваа точка од дневниот ред на 16. седница ќе продолжи денеска. Со измените се предлага зголемување на радиодифузната такса од 130 на 190 денари и изедначување на времето за рекламирање со другите радиодифузери. На јавниот радиодифузен сервис му се овозможува да емитува и игри на среќа, а се пропишува мандатот на членовите на работодавниот орган да биде три години со можност за реизбор.
XS
SM
MD
LG