Достапни линкови

logo-print

Црвениот Крст на Македонија понуди помош за поплавените во Албанија


Црвениот крст на Република Македонија понуди помош за надминување на последиците од поплавите кои го зафатија регионот Скадар и Леж во Албанија.
Црвениот крст може да испрати три екипи за спасување - членови на националната единица за одговор при катастрофи, помош во ќебиња, вреќи за спиење, кујнски сетови и хигиенски материјали, како и ставање во функција на прочистителната станица за вода.
По проценката во погоденото подрачје, помошта која ја понуди Црвениот крст ќе биде ставена на располагање до ранливото население од регионот зафатен од поплавите.
XS
SM
MD
LG