Достапни линкови

Менаџинг едитор - биро Скопје

Опис на работата на Уредникот:

Уредникот му помага на Шефот на Македонската редакција на РСЕ во управувањето со секојдневното работење на Сервисот и неговото биро. Со седиште во Бирото во Скопје, таа/тој ќе го надгледува дневното планирање на програмата, ќе има уредувачка одговорност за содржината на Сервисот, вклучително и неговото видео и дигитално производство и ќе ги надгледува креаторите на содржината и ќе обезбеди дека целата продукција, вклучително и квалитетот на вестите и карактеристиките и поврзаната уредувачка содржина е според стандардите на РСЕ. Уредникот, исто така, ќе учествува во постигнувањето на целите и задачите на РСЕ во доделените области.

Работејќи заедно со останатите вработени, уредникот ќе обезбедува активностите на услугата да се одвиваат според распоредот, а готовите производи да бидат со висок квалитет, избалансирани, внимателно уредени и подготвени за дистрибуција. Тој/таа ќе развие видео и дигитално програмирање во кореспонденција со стратешките цели и целите на Сервисот и ќе го подобрува производството на содржина на Сервисот.

За повеќе детали за огласот и за условите за конкурирање, кликнете ТУКА.

Повеќе
XS
SM
MD
LG