Достапни линкови

Кој, каде и како гласа на претседателските избори 2024?

Од 1,8 милиони граѓани на Северна Македонија со право на глас, десетици илјади се млади со наврешени 18 години кои на овие избори за прв пат ќе гласаат. Правото на глас е уставно загарантирано право. Оваа инфографика ги претставува основните информации за гласање

Инфографика - Ова ми е прво гласање - Која е процедурата?
XS
SM
MD
LG