Достапни линкови

КВИЗ: Знаеш ли зошто празнуваме денеска?

Денешниот датум, 11 октомври има посебно значење во македонската историја, и затоа е и државен празник, училишта и улици го носат тоа име, а се доделува и награда наречена „11 октомври“. Што знаете за овој празник и настаните поради кои e важен овој датум?


Прашање 1 / 10

Што се одбележува на 11 октомври?

XS
SM
MD
LG