Достапни линкови

Преживеан од Сребреница во потрага по остатоци на жртвите од геноцидот

Рамиз Нукиќ, кој го преживеа геноцидот во Сребреница, си даде ветување: ќе ги бара остатоците од жртвите на масовното убиство пред селото Кравица пред 25 години, сè додека не се најде последниот од нив.

ФотоRamiz Nukic (Reuters)

Рамиз Нукиќ, кој го преживеа геноцидот во Сребреница, си даде ветување: ќе ги бара остатоците од жртвите на масовното убиство пред селото Кравица пред 25 години, сè додека не се најде последниот од нив.

XS
SM
MD
LG