Достапни линкови

Една година Северна Македонија

Пред една година, на 11 јануари 2019, со 81 глас “за”, ниту еден против и воздржан, македонското Собрание ги прогласи четирите уставни амандмани со кои се промени уставното име на Република Македонија во Република Северна Македонија.

XS
SM
MD
LG