Достапни линкови

Инфографика: Субвенции за мали хидроелектрани

Од секоја сметка за струја, 6% се за субвенционирање обновливи извори за енергија. Во 2018 од речиси 40 милиони евра, 15 завршиле кај малите хидроелектрани, кои тие пари задоволиле 2,6% од потребите за струја. Извор: МЕПСО. Истражувањето на РСЕ можете да го прочитате на https://bit.ly/309B91f

XS
SM
MD
LG