Достапни линкови

Корисни „идиоти“ и агенти на хаосот

Наместо стратегија, Кремљ последните години користи т.н. активни мерки со кои сака да предизвика контролиран хаос во Европа, притоа користејќи и големи играчи и епизодисти наречени агенти на хаосот и „корисни идиоти“, стои во последниот извештај на Европскиот совет за меѓународни односи.

ФотоJohn Macdougall (AFP)

Наместо стратегија, Кремљ последните години користи т.н. активни мерки со кои сака да предизвика контролиран хаос во Европа, притоа користејќи и големи играчи и епизодисти наречени агенти на хаосот и „корисни идиоти“, стои во последниот извештај на Европскиот совет за меѓународни односи.

XS
SM
MD
LG