Достапни линкови

Корупција на Балкан - Македонија со најголем пад

Во најновиот Индекс за перцепцијата на корупцијата во светот во 2019 година на Транспаренси интернешнл, Македонија со рејтинг 35 се најде на 106 место. Што се однесува до регионот, Хрватска е на 63, Црна Гора на 66, Босна и Херцеговина и Косово на 101 место.

XS
SM
MD
LG