Достапни линкови

Во 90 секунди

Петок 24 февруари 2017

Calendar

Претседателот на Азербејџан, Илхам Алијев ја продолжи 24-годишната семејната традиција за чување на власта во семејството и ја назначи својата сопруга Мехрибан за потпретседател на државата. Алијева ќе ја преземе власта ако нејзиниот сопруг почине или стане неспособен да ја врши функцијата.

Претседателот на Таџикистан, Емомали Рахмон, го наименува својот син за градоначалник на главниот град Душанбе. Притоа, јавно, пред стотици официјални претставници, му делеше лекции како да ја извршува функцијата.

Вчитај повеќе

XS
SM
MD
LG