Достапни линкови

logo-print

Раст на цените на индустриските производи


Продажните цени на индустриските производи на домашниот пазар во март се повисоки за 3,3 проценти во споредба со февруари, а за 15,3 отсто во однос на истиот месец лани, објави Државниот завод за статистика. Во споредба со цените во февруари, зголемување има во групата енергија за 6,3 проценти, интермедијарни производи, освен енергија за 1,9 отсто, нетрајни производи за широка потрошувачка за еден процент и трајни производи за широка потрошувачка за 0,3 отсто.
XS
SM
MD
LG