Достапни линкови

Украинските пратеници не си ги зголемија платите


Седница на украинскиот парламент на 21 октомври 2016

Седница на украинскиот парламент на 21 октомври 2016

Украинските пратеници денеска го отфрлија предлог-законот за повеќе од двојно зголемување на нивните плати. Во медиумите се појавија извештаи за богатството и приходите на владините функционери и членови на парламентот. Според предлогот, нивните плати ќе се зголемеа на околу 1500 долари, додека просечната плата во земјата е меѓу 200 и 300 долари.

XS
SM
MD
LG