Достапни линкови

logo-print

Управниот суд ја отфрли тужбата од СДСМ за пратеничките мандати


Управниот суд денеска ја отфрли како недозволена тужбата поднесена од СДСМ, со која бараше поништување на одлуката на Собранието на Република Македонија за верификација на мандатите.
На официјалната страница на Управниот суд стои дека тужбата е недозволена, а на правниот застапник на СДСМ му дава рок од 15 дена одлуката да ја обжалат до Вишиот управен суд.
- Пред Управниот суд не може да се поведе управен спор за работи, за кои врз основа на уставните овластувања директно одлучува Собранието, се наведува во судската одлука.
XS
SM
MD
LG