Достапни линкови

logo-print

Состојбата со браната Слатино непроменета


Центарот за управување со кризи денeска соопшти дека состојбата со браната на акумулацијата Слатино се уште е непроменета и оти се преземаат соодветни мерки за да не дојде до нејзино целосно уривање. Од Центарот апелираат до средствата за јавно информирање да не излегуваат со информации кои не се проверени од надлежен орган, со цел непотребно да не се создава паника во јавноста. Вчера екипа на Ценатрот од Охрид препорача да се изврши контролирано испуштање на вода од акумулацијата преку испустните цевководи. Вкупното оштетување на браната во овој момент, како што се додава во соопштението, било со должина од 15-20 метри од круната на браната.
XS
SM
MD
LG