Достапни линкови

logo-print

Црногорска полициска единица ја тужи државата


Околу 80 припадници на црногорската Посебна единица на полицијата ќе ја тужат државата Црна Гора заради неисплатени приходи за прекувремена работа и работа во неработни денови како и заради неисплатени дневници за разни обуки, доусовршување и вонредни ангажирања. Тие бараат да им се исплатат бонусите за прекувремена работа и ноќна работа, работа во верски и државни празници, ангажирање во други црногорски градови вон местото на живеење или други држави, со камати почнувајќи од 2005 година, јавуваат црногорските медиуми.
Црногорскиот Закон за приходи на државни службеници овозможува заработката на припадниците на таа полициска единица да биде по 40 отсто повеќе за прекувремена работа и работа ноќе и 50 отсто бонус за работа во државни и верски празници.
XS
SM
MD
LG