Достапни линкови

logo-print

Лустраторите објавија уште две имиња


Илустрација

Илустрација

Комисијата за верификација на факти попладнево на својата интернет страница ги објави имињата и досиејата на уште две лица за кои утврди дека биле соработници на тајните служби. Станува збор за Исак Ајрули, советник во општина Боговиње и за Кирил Псалтиров, советник во општина Гази Баба.
Комисијата неделава ги потврди решенијата за Ајрули и Псалтиров, според новиот Закон за лустрација, кој меѓу другото предвидува нивно објавување на интернет во рок од три дена.

Комисијата за лустрација претходно објави имиња на уште 23 лица за кои утврди дека соработувале со тајните служби и го исполнуваат условот за ограничување на вршење јавна функција.
XS
SM
MD
LG