Достапни линкови

logo-print

Во наредните 10 години ќе расте бројот на бегалците


Расселени деца во Авганистан

Расселени деца во Авганистан

Бројот на бегалците и на расселните лица во светот ќе порасне во наредните 10 години поради воените конфликти, климатските промени, растот на популацијата и недостигот на храна. Ова се наведува во најновиот извештај на Комесаријатот на Обединетите нации за бегалци. Во него се прецизира дека од 2006 до 2011 година имало 26 милиони внатрешно расселени лица и околу 16 милиони кои биле принудени да ги напуштат нивните земји и да побараат азил.
XS
SM
MD
LG