Достапни линкови

Узбекистан ќе привлекува странски инвеститори


Узбекистанскиот претседател Ислам Каримов

Узбекистанскиот претседател Ислам Каримов


Узбекистанскиот претседател Ислам Каримов изјави денеска дека властите ќе им понудат на странските инвеститори даночни олеснувања и гаранција дека нема да се мешаат во нивната работа.
Според декретот, меѓународните компании кои ќе инвестирааат повеќе од 5 милиони долари ќе бидат ослободени од данок во наредните 10 години. Во него се повикуваат и агенциите за спроведување на законот да не ја ограничуваат работата на странските компании.
XS
SM
MD
LG