Достапни линкови

logo-print

Горниот дом на египетскиот Парламент ја одржа првата седница


Членови на египетскиот Парламент

Членови на египетскиот Парламент

Новоизбраниот Горен дом на египетскиот Парламентот во кој доминираат исламистите ја одржи првата седница, која беше преводена од најстариот законодавец Мохамед Хасан ел Мелгуи. Парламентот брои 180 законодавци кои беа избрани на изборите на 22 февруари. Останатите 90 членови ќе бидат назначени од египетскиот владејачки воен совет.
Исламистите веќе имаат повеќе од две третини од местата во Долниот дом на Парламентот. Двата дома ќе одржат заедничка седница на 3 март, кога ќе изберат комисија задолжена за креирање на новиот Устав.
XS
SM
MD
LG