Достапни линкови

logo-print

Законот за државјанство пред македонските пратеници


Собранието на Република Македонија денеска ќе ја одржи единаесетaта седница на чиј дневен ред меѓу другото се законите за изменување на Законот за државјанството на Република Македонија, Законот за оружјето, Законот за странците и на Законот за спречување на судир на интереси, сите во прво читање.
Пратениците треба да се произнесат и за именување член на Државната комисија за спречување на корупцијата, како и предлог законите за ратификација на Ревидирана Европска социјална повелба и за ратификација на изменување и дополнување на Конвенцијата за физичка заштита на нуклеарен материјал.
XS
SM
MD
LG