Достапни линкови

logo-print

Денеска ќе биде доделена Нобеловата награда за мир


Минатогодишниот добитник Ли Ксиобао

Минатогодишниот добитник Ли Ксиобао

Денеска во Осло треба да биде доделена Нобеловата награда за мир.
И покрај големата тајност, се шпекулира дека Нобеловиот Комитет наградата вредна 1,5 милиони долари ќе му ја додели на активист или на група поврзана со годинашната Арапска Пролет, движење во Северна Африка и Блискиот Исток кое доведе до промени и смена на режимите. Покрај овие движења, се спомнуваат и Елен Џонсон Сирлиф, прва жена претседател на држава во Африка, како и други организации меѓу кои и Европската Унија.
XS
SM
MD
LG