Достапни линкови

logo-print

Германскиот министер Гутенберг се откажа од докторската титула


Карл Теодор Гутенберг

Карл Теодор Гутенберг

Германскиот министер за одбрана Карл Теодор Гутенберг побара анулирање на неговата докторска титула во услови на остри критики дека голем дел од неговата докторска теза е плагијат. Германските медиуми пренесоа обвинувања дека Гутенберг, еден од најпопуларните политичари во Германија, препишал одредени делови од неговата докторска теза без соодветно да ги цитира изворите. Универзитетот во Бејрут потврди дека го има примено барањето на Гутенберг. Триесет и девет годишниот политичар изјави дека има направено грешки во тезата но не ги призна обвинувањата за плагијат.
XS
SM
MD
LG