Достапни линкови

logo-print

Црна Гора доби препорака за статус кандидат за членство во ЕУ


Црна Гора може да добие статус кандидат за членство во Евроспката Унија но за почеток на пристапни преговори мора има уште да поработи на прашањето за владеење на правото, борба против корупција и организиран криминал, Ова е став на Европската Комисија по апликацијата на Црна Гора за членство во ЕУ. Европската Комисија оценила дека собарнискиот надзор врз работата на владата е ограничен и во односн на судството и јавната админситарција и натаму е слаба и исполитизирана
XS
SM
MD
LG