Достапни линкови

logo-print

Мултикултурна манифестација на плоштадот Македонија


Координативниот совет за изградба на Бурмали џамијата денеска организираше мултикултурна манифестација на местото на плоштадот „Македонија“ во Скопје, каде во минатото се наоѓала џамијата. На манифестацијата беа прочитани делови од Куранот, уметнички рецитали од книги каде е спомната џамијатата, беа изведени песни на македонски, албански, турски, босански и ромски јазик.
XS
SM
MD
LG