Достапни линкови

logo-print

ЕВН Австрија поднесе тужба против македонската влада


ЕВН Австрија денеска соопшти дека поднела тужба до арбитражата во Вашингтон против македонската Влада поради спорот со компанијата ЕЛЕМ која е во целосна сопственост на државата. ЕВН досега нема добиено предлози за изнаоѓање решение, ниту била заштитена од неоснованите побарувања, наместо тоа ЕЛЕМ најави дека ќе пристапи кон реализација на првичната одлука, односно конфискација на имотот на ЕВН, затоа како одбранбена мерка ние поднесовме тужба до арбитражата во Вашингон против Владата на Македонија, рече Гинтер Офнер од ЕВН Австрија. Офнер додаде дека компанијата останува отворена за средба и, постигнување разумно решение, со што би се спречило плаќање на големи суми отштета.
XS
SM
MD
LG