Достапни линкови

Од архивите на Денот Д

Шестти јуни се одбележува 75-годишнината од истоварувањето на сојузничките сили на Д-денот на плажите на Нормандија, Франција.

Тоа беше најголемата морска инвазија во историјата.

XS
SM
MD
LG