Достапни линкови

Повеќе од 14,000 лица исчезнати во Ирак


Повеќе од 14,000 лица се водат за исчезнати од 2003 година до денес во Ирак. Аркан Камел од Министерството за човекови права денеска ја обелодени цифрата на промоцијата на комитетот кој ќе им помага на семејствата во потрагата по исчезнати роднини. „За исчезнати се сметаат оние лица кои ги снемало за време на војната, при терористички напади и бомбардирања“ појасни Фароук ал Араји, координатор за воена соработка од канцеларијата на ирачкиот премиер.
XS
SM
MD
LG