Достапни линкови

Јапонската влада ги одобри првите 50 милјарди доари за санирање на последиците од земјотресот


Јапонската влада денеска одобри близу 50 милијарди долари за обнова на уништените региони од катастрофалниот земјотрес и цунамито од 11-ти март. Овој итен буџет се очекува да биде одобрен во парламентот во наредната недела. Претставници на владата велат дека ова е само првиот дел од трошоците за санирање на последиците од катастрофата, кои се проценуваат на над 300 милијарди долари.
XS
SM
MD
LG