Достапни линкови

Шкодран Идризи ќе се брани од слобода


Основен суд Скопје
Шкодран Идризи првообвинетиот за случајот „Мавровски работници,, кој беше екстрадиран од Германија, со одлука на Кривичниот совет на Основен суд Скопје е пуштен од притвор да се брани од слобода, со образложение дека истекувал максималниот законски период на траењето на притворот кој изнесува две години за кривичните дела за кои може да се изрече казна доживотен затвор. Нему привремено му е одземена постоечката патна исправа, a е забрането издавање нова или друга исправа.
XS
SM
MD
LG