Достапни линкови

Јапонските власти официјално забранија влез во зоната оштетена од земјотресот и цунами, односно 20 километри околу нуклеарната централа Фукушима. Забраната ќе стапи во сила од вечерва по полноќ. Властите ги повикуваат жителите да се придржуваат до наредбата за да си го заштитат здравјето и безбеднсота затоа што состојбата во областа Фукушима се уште не е стабилна. Речиси сите 80 илајди жители од таа област беа евакуирани по земјотресот на 11 март . За време на забраната на жителите ќе им биде дозволено само да влезат во своите домови колку да си го соберат неопходните работи.
XS
SM
MD
LG