Достапни линкови

ОН со Резолуција против оружјето за масовно уништување


Советот за безбедност на Обеднетите Нации едногласно го изгласа предлогот за целосно спроведување на резолуцијата за нераспространување на оружјето за масовно уништување која беше донесена пред 7 години. Со Резолуцијата им се наметнува обврска на сите 192 земји членки на Обединетите Нации усвојат закони да преземат мерки и да основаат внатрешни контроли за да се спречи зголемувањето на бројот на нуклеарни, хемиски и билошки оружја.
XS
SM
MD
LG