Достапни линкови

Пентагон-Меккристал не сторил ништо лошо


Генерал Стенли Меккристал
Истрагата на Пентагон за пишувањата за Генералот Стенли Меккристал во магазинот „Ролинг Стоунс“,покажа дека американскиот командант не сторил ништо лошо. По пишувањато во магазинот, Меккристал беше отпуштен. Во текстот Генералот даваше потценувачки забелешки за членовите на администрацијата на претседателот Барак Обама. Од Пентагот констатирале дека доказите се недоволни да се потври повреда на било кои правни или етички норми од страна на Генералот Стенли Меккристал.
XS
SM
MD
LG