Достапни линкови

САД ги подржуваат економските реформи во Пакистан


Пакистански и американски официјални претставници одржаа средба во Вашингтон, на која се фокусираа на пакистанската напори во спроведувањето на економските реформи. По средбата учесниците изјавија дека Соединетите држави ги признаваат мерки кои Пакистан ги спроведува во последниве месеци за да се прошири наплатата на приходите
и контролата на фискалниот дефицит за оваа година. САД ја охрабруваат Владата на Пакистан да продолжи во напорите за спроведување на реформите, со што би се создале услови за економси расти отварање на работни места. Во последните години соединентите држави обезбедија милијарди долари за помош на Пакистан за да и помогне на земјата во борбата против радикални исламисти.
XS
SM
MD
LG