Достапни линкови

Евро-скептицизмот во Финска дојде до израз на парламентарните избори


Тимо Соини
Националистичката и евро-скептична партија Вистински Финци, се блиско до третата позиција на парламентарните избори во Финска. Лидерот на партијата, Тимо Соини, изјави дека очекува да биде повикан при формирањето на новата финска влада. Вистински Финци освоиле околу 19 насто до гласовите со што ќе имаат 39 пратенички места, за разлика од досегашните 6. Инаку, во водство е Националната Партија со 44 пратеници, а втори се социјал-демократите со 42 пратенички места.
XS
SM
MD
LG