Достапни линкови

Кина повторно ветува флексибилен курс на јуанот


Гувернерот на кинеската централна банка повторно вети пофлексибилен курс на јуанот, но чекор по чекор. Соединетите Дrжави и други земји и забалежуваат на Кина дека го држи јуанот потценет и на тој начин кинеските производи се поефтини, со што на нефер начин го фаворизира извозот.
XS
SM
MD
LG