Достапни линкови

Делегација на Оружените сили на Хрватска во посета на АРМ


Делегацијата на Вооружените сили на Република Хрватска, предводена од заменикот на началникот на Генералштабот генерал-полковник Славко Бариќ што од вчера претстојува во
посета на земјава предвидено е денеска да има средба со Командантот на Здружената оперативна команда на АРМ и да го посети Армискиот полигон „Криволак“. Теми на разговорите се се можностите за проширување на билатералната соработка помеѓу двете армии, како и размената на искуства од извршувањето на мисиите предводени од НАТО, ЕУ и ООН.
XS
SM
MD
LG