Достапни линкови

Самит - Кина, Индија, Русија, Бразил и Јужна Африка


China -- President Hu Jintao (R) meets with his Russian counterpart Dmitry Medvedev in Sanya, 13Apr2011
Лидерите на Бразил, Русија, Индија, Кина и Јужна Африка побараа реформи на Советот за безбедност на Обединетите Нации со кои ќе им се даде поголема улога на земјите во развој во врска со глобалните прашања. Во заедничката изјава по состанокот во Кина, лидерите оценија дека употребата на сила во Либија и во арапскиот свет треба да биде избегната.
XS
SM
MD
LG