Достапни линкови

ОН ги осудија нападите на метрото во Минск


Логото на ОН
ОН објавија соопштение во кои се осудени „очигледните“ терористичките напади на метро станиците во белорускиот главен град Минск во кои загинаа 12 лица. Извештајот цитира дипломати од безбедносниот совет кој изјавиле дека зборот очигледно бил вклучен со причина, односно да ја сугерира несигурноста меѓу некои негови членови за тоа кој бил позади нападот. Според извештајот анти-терористичките мерки на сите земји мора да бидат усогласени со нивните обврски во однос на меѓународните човекови права и хуманитарните закони.
XS
SM
MD
LG