Достапни линкови

ОЕЦД: најмногу работат мексиканците


Мексиканците работат најмногу, а белгијанците најмалку. Ова е резулатот на истражувањето во 29 индустриски земји што го спроведе Организацијата за економска соработка и развој ОЕЦД. Се прецизира дека мексиканците во просек работат по десет часа дневно. Белгијанците пак работат по седум часа на ден, што е за еден час помалку од повеќето земји членки на ОЕЦД.
XS
SM
MD
LG