Достапни линкови

Во Кина наскоро милион доларски милионери


Во Кина наскоро би требало има милион доларски милионери, пишува весникот Чајна Дејли, повикувајќи се на националниот годишен извештај според кој во земјата има 960 илјади луѓе кои имаат богатство над милион ипол долари. Тоа претставува зголемување за скоро 10 насто во однос на минатата година. Како клучни причини за зголемувањето на бројот на милионери се наведуваат порастот на цените на недвиженостите и брзото зголемување на бруто домашниот производ.
XS
SM
MD
LG