Достапни линкови

Раст на цените на индустриските производи


Продажните цени на индустриските производи на домашниот пазар во март се повисоки за 3,3 проценти во споредба со февруари, а за 15,3 отсто во однос на истиот месец лани, објави Државниот завод за статистика. Во споредба со цените во февруари, зголемување има во групата енергија за 6,3 проценти, интермедијарни производи, освен енергија за 1,9 отсто, нетрајни производи за широка потрошувачка за еден процент и трајни производи за широка потрошувачка за 0,3 отсто.
XS
SM
MD
LG